Archive for November, 2013

Topdag

Saturday, November 30th, 2013

Vanmorgen heeft Arie badje 3 gehaald op zwemles. Daarmee had hij een ijsje verdiend. Thuis vond papa het een goed idee het ‘s avonds te vieren in pannenkoekvilla Hartelust. Daar zaten twee pieten in de ballenbak! Die waren ook dol op glijden van de glijbaan en ballen gooien en voorzagen Arie van voldoende pepernoten en ook nog een kadootje. Toen kwam de Sinterklaaspannenkoek en daar zaten ook nog eens Sinterklaasstickers bij en na nog wat handjes pepernoot en wat spelen in de ballenbak konden we weer naar huis. Buiten was de grote boom voor de pannenkoekvilla versierd met allemaal lampjes!

image (1)

Sinterklaas 2014

Tuesday, November 26th, 2013

IMG_0109IMG_0116

Thuis hebben de rommelpiet en pietje precies Arie en Ted al blij gemaakt met pepernoten. Vannacht zijn ze ook op school geweest! Vanmiddag gaat Arie op voor zijn zwarte pieten examen op school.

Gym

Tuesday, November 19th, 2013

De CIOS student van de Hazenkamp doet het nog een keer voor: aanloop, jump op trampoline en een salto met perfecte landing op de mat. “Nou jullie!” *verbijsterde blik van 5 kleuters*. “Ok, grapje”.

Wat wil je later worden?

Wednesday, November 13th, 2013

Tot nu toe was Arie’s antwoord altijd “dat weet ik nog niet”. Maar sinds hij na het Sinterklaasjournaal twee keer “Freek in het wild” gezien heeft, waarin Freek Vonk in Costa Rica eerst een boa contrictor ving en een dag later een gekko, denkt hij er toch serieus over na bioloog te worden. Maar dan wel over dieren hoor, mama, liefst allemaal verschillende. Ik weet al best veel over olifanten.

10 minutengesprek

Monday, November 11th, 2013

Vandaag Arie’s 10 minutengesprek gehad op school. Hij gaat lekker en is tot grote vreugd van iedereen druk met letters en cijfers en inmiddels ook met woorden en rekenen bezig. Er is slechts 1 maar: er zitten wat hiaten in zijn woordenschat: na korte omschrijving ervan bleek hij de volgende woorden niet te kunnen noemen: caravan, kraam (als in marktkraam) en etalage. Ik vrees dat 006 en ik hier alle schuld van dragen: de termen “all inclusive resort” en “webshop” had hij wel gekend…