Kennismaken

Arie mocht vandaag kennismaken op zijn nieuwe school. Hij koos voor de aanval en begon tegen de onderbouwcoördinator een oeverloos verhaal over de Klompjes, waarin hij zeven sprookjes door elkaar vertelde, Sneeuwwitje de hoofdrol speelde en de dwergen vervangen waren door kikkers. De onderbouwcoördinator deed daarna haar verhaal over het reilen en zeilen op school en Arie dook intussen een overjarige pepernoot op vanonder de tafel. Ted ging nu ook schatduiken en er kwam van alles boven tafel. Niet in het minst het karakter van de heren. Op de vraag: “En moeten we nog iets speciaal weten over je zoon?” hoefde ik geen antwoord te geven, de ontstane chaos sprak voor zich.

Toen kwam de rondleiding door de school. Arie werd stiller, zijn ogen werden groter en zijn rechter wang en oor steeds roder. Hij zat alles in zich op te nemen, en was wel een pietsje geïntimideerd door de grote jongens uit groep 8. Er was nog tijd voor een meet and greet met juf 1, Hannah, een kopie van Adele Bloemendaal. Helaas was juf 2, Vera zoek, maar Arie had na het zien van een juf al besloten dat ze beiden heel lief waren en had het de rest van de middag over niks anders.

Tot slot hebben we nog even de zijingang waar zijn groep straks naar binnen gaat uitgeprobeerd, een plas gedaan (Arie en Ted) en met de schoolgids klemvast (Arie) gingen we weer.

Diezelfde middag kennisgemaakt op de BSO. Die kende hij nog als ontmoetingsplaats voor de lampionnenoptocht met Halloween en het busje nog van het uitstapje van vorige week. De Spongebob welkomstkaart deed de rest. Arie zag het daar ook wel zitten.

Vervolgens bij de Bristol maar sportschoenen met klittenband gekocht voor zijn toekomstige gymlessen. Arie was met een bontgekleurde rolkoffer zo groot als hij zelf aan de wandel gegaan, dus hij  zat bij de instortende kledingrekken. Ted was ook prima herkenbaar nadat hij tussen de Spidermansloffen had gesnuffeld en er enkele aan het klittenband van zijn jas waren blijven hangen.

Na het afrekenen en de reprimande maar met frisse moed naar huis gegaan om alle jassen en wanten van naamlabels te voorzien. Laatste actiepunt is nu een antilekbeker te vinden die niet lekt… met matching broodtrommel. Dan kan het beginnen. We hebben er zin in.

2 Responses to “Kennismaken”

  1. spruit says:

    Wow, helemaal in stijl 🙂 Leuk dat je er zo’n zin in hebt Arie!

  2. A3 says:

    Oh lieverd wat een kanjer ben je toch!
    We zijn ongelooflijk trots op je en onze wangen gloeien er net zo hard van als de jouwe.

Leave a Reply