School

Vandaag was Arie’s eerste echte schooldag. We moesten hem er om half 8 nog even aan herinneren. “Vandaag!?”, was de opgetogen reactie. De grote kinderen op het schoolplein vond ie wel eng, in de klas hield ie zich goed. Tussen de middag vroeg ik hoe het op school was. Arie: “Goeoed”. Na enig aandringen ben ik er achter dat juf Vera er vandaag was en juf Hannah morgen. Er waren minder kindjes dan op de Klompjes (3 jongens, 3 meiden). Dat ze binnen- en buiten gespeeld hebben. Hij heeft een tekening gemaakt en er is een meisje in zijn klas met veel speldjes in het haar dat Ilse heet. En iets met een liedje over Blub de vis, die niet kan praten. Toen oma ‘s middags belde om te vragen hoe het gegaan was, was hij meer geboeid door zijn nieuwe biebboek. Im westen nichts neues, dus. Hij viel wel om  half 7 als een blok in slaap.

En Ted, die mocht zijn eigen muntje in zijn eigen kleine winkelwagentje stoppen, de hele kar volladen. Bij de fitness lekker de Bert van Sesamstraat puzzel maken en -laat Arie het niet horen- samen met mama op de bank Hennie de Heks lezen.

Beetje saai voor een mijlpaal, maar waarschijnlijk het hoogst haalbare. Iedereen blij dus.

2 Responses to “School”

  1. A3 says:

    Lieve kleine grote vent

  2. spruit says:

    Oei, vandaag mocht ik voor het eerst Arie en Ted naar opvang en school brengen. Heel nieuw schema, twee afleveradressen en Suzan is ook nog ziek! Pratend met een moeder op het schoolplein kwam ik erachter dat het vandaag blijkbaar gymdag is en of ik wel aan de gymschoenen gedacht had? Nou, nee dus. Dan maar op de blote voeten. Later bleken Arie’s schoenen al op school te staan. Al onderweg naar de trein schoot me ineens te binnen dat Arie ook voor het eerst naar de BSO moest vandaag, maar dat had ik niet doorgegeven en moest hij daar nou wel of niet zelf brood voor meenemen. Midden op straat keren en weer terug. Proberen geen schoolkinderen aan te rijden. De juf wist het echter al en voor boterhammen wordt gezorgd. OK. Door naar mijn werk en hopen dat de griep van Ted vandaag niet doorzet, want dan kan ik meteen weer terug. Volgende keer weet ik hoe dit werkt in ieder geval 🙂

Leave a Reply